Simple Meal Prep

๐’๐ข๐ฆ๐ฉ๐ฅ๐ข๐Ÿ๐ฒ ๐Œ๐ž๐š๐ฅ ๐๐ซ๐ž๐ฉ ๐ข๐ง ๐Ÿ‘.๐Ÿ.๐Ÿโ€ฆ โฃ

โฃI always get asked about how to get started with meal prep. Reality is if youโ€™ve never done it, it can definitely feel overwhelming, but if thereโ€™s one thing Iโ€™ve seen, itโ€™s that the reason most people fail throughout the week (and weekends) is they donโ€™t set up their environment for success. โฃ

Letโ€™s shift your perspective on meal prep. ๐˜๐˜ตโ€™๐˜ด ๐˜ต๐˜ข๐˜ฌ๐˜ช๐˜ฏ๐˜จ ๐˜ต๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ฏ๐˜ฐ๐˜ธ ๐˜ต๐˜ฐ ๐˜ด๐˜ข๐˜ท๐˜ฆ ๐˜ต๐˜ช๐˜ฎ๐˜ฆ ๐˜ญ๐˜ข๐˜ต๐˜ฆ๐˜ณ. โฃ

BUT it doesnโ€™t have to mean that youโ€™re spending hours in the kitchen. In the summer I am all about convenience, so here are some of my favorite meal prep tips to simplify: โฃ

  1. ๐…๐ซ๐จ๐ณ๐ž๐ง ๐•๐ž๐ ๐ ๐ข๐ž๐ฌ ๐Ÿ๐จ๐ซ ๐ญ๐ก๐ž ๐ฐ๐ข๐ง. You can roast frozen veggies in the oven. Frozen is usually just as healthy as fresh produce since itโ€™s typically flash frozen. Look for options that are just vegetables, no sauces. Tear open your bag, pour onto a baking sheet, spritz with a little avocado oil and sprinkle with seasoning. Bake at 350-400 degrees for 20-30 minutes and done. Easy! โฃ
  2. ๐—ช๐ก๐ž๐ง ๐ฒ๐จ๐ฎ ๐š๐ซ๐ž ๐ฉ๐ซ๐ž๐ฉ๐ฉ๐ข๐ง๐  ๐ฆ๐š๐ค๐ž ๐ญ๐ก๐ž ๐ฆ๐จ๐ฌ๐ญ ๐จ๐Ÿ ๐ข๐ญ! I always like to batch cook my proteins, crockpot chicken is my favorite, so Iโ€™ll usually make a double or triple portion in the crockpot, save some for the week, and freeze some for later weeks in individual portions. That way I can grab them as I go and defrost in a pinch. โฃ
  3. ๐‚๐จ๐ง๐ฏ๐ž๐ง๐ข๐ž๐ง๐œ๐ž ๐จ๐ฉ๐ญ๐ข๐จ๐ง๐ฌ. You donโ€™t even have to prep if you donโ€™t want to. Sometimes meal prep can be as simple as pulling the chicken off of a rotisserie chicken, stocking your refrigerator with salad kits, buying pre cooked rice or quinoa, stocking up on frozen veggies, etc.. I shared some of my favorite convenient options here!ย 
  4. ๐Ž๐ฏ๐ž๐ซ๐ง๐ข๐ ๐ก๐ญ ๐Ž๐š๐ญ๐ฌ. These literally take 2 minutes and theyโ€™re so simple. Theyโ€™ll last Monday through Friday so you have breakfast done all week and you can be versatile with ingredients and flavors so you donโ€™t get sick of them. โฃ
  5. ๐”๐ฌ๐ž ๐š ๐Ÿ๐จ๐ซ๐ฆ๐ฎ๐ฅ๐š ๐Ÿ๐จ๐ซ ๐ฒ๐จ๐ฎ๐ซ ๐ฆ๐ž๐š๐ฅ๐ฌ ๐š๐ง๐ ๐š ๐›๐ฎ๐Ÿ๐Ÿ๐ž๐ญ ๐ฌ๐ญ๐ฒ๐ฅ๐ž ๐ฉ๐ซ๐ž๐ฉ. I prep everything plain so I can mix and match throughout the week. Pick a grain, pick a protein, pick a veggie, pick a healthy fat and you have a complete meal.โฃ

๐˜๐˜ด ๐˜ต๐˜ฉ๐˜ช๐˜ด ๐˜ฉ๐˜ฆ๐˜ญ๐˜ฑ๐˜ง๐˜ถ๐˜ญ? ๐˜‹๐˜ฐ ๐˜บ๐˜ฐ๐˜ถ ๐˜ด๐˜ต๐˜ณ๐˜ถ๐˜จ๐˜จ๐˜ญ๐˜ฆ ๐˜ธ๐˜ช๐˜ต๐˜ฉ ๐˜ฎ๐˜ฆ๐˜ข๐˜ญ ๐˜ฑ๐˜ณ๐˜ฆ๐˜ฑ? โฃ

285333042_10100231676926336_5965508135695650803_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *